Staalwol tegen muizen, ratten en ander ongedierte />

22-09-2016

Toepassingen

Staalwol tegen muizen, ratten en ander ongedierte

Muizen kruipen door piepkleine scheuren en gaten om zo huis, schuur of bedrijfspand binnen te dringen. Ze maken nesten in ongebruikte hoeken en kunnen zelfs overleven op een paar enkele broodkruimels of resten van zaden. Waarschijnlijk heeft u het niet eens door dat er muizen in het huis zijn. Wanneer hier niks aan gedaan wordt ontstaan er al snel een muizenplaag. Voorkomen is in dit geval altijd beter.

De beste en meest permanente manier om muizen, ratten en andere knaagdieren in uw huis te stoppen is om ze buiten te sluiten. Hierdoor kunnen ze niet meer binnendringen en geen overlast in huis meer veroorzaken. Het is vooral belangrijk dat u gebieden waar u voedsel bewaart, verwerkt of gebruikt, muisbestendig maakt.

Als u weet waar de muizen of ratten vandaan komen, kunt u doelgericht deze doorgangen dichtmaken met staalwol. Het is belangrijk om de plekken waar muizen graag nesten maken schoon te houden en eventuele voedselbronnen weg te halen.​​

RVS staalwol tegen muizen
RVS staalwol rol MIDDEL

Naden en gaten dichten met RVS staalwol

​​Gebruik RVS staalwol (of rvs wol) gradatie MIDDEL zodat muizen, ratten en andere knaagdieren naden en gaten niet groter maken. Zorg ervoor dat u ook elektrische en sanitaire ingangen, deuren, goten, ventilatieopeningen en schoorstenen op knaagdiertoegang controleert. Sluit elke opening af die groter is dan 6 millimeter (1/4 inch). Het is misschien een goed idee om ook kleinere gaten af ​​te dichten. Muizen staan ​​erom bekend dat ze zich een weg door dingen knagen. Dat kleine gat kan snel groot genoeg zijn om er als muis doorheen te kunnen.

Roestvrij staalwol is zeer geschikt om deze gaten en gaten te dichten. Men kan deze staalwol ook gebruiken rond pijpen en verwarmingsbuizen. Roestvrij staalwol zal niet branden door de hitte van de buis. Een buis wordt hiervoor meestal niet heet genoeg.

Een bijkomend voordeel is dat de staalwol blijft ventileren. Dit kan belangrijk zijn in sommige staalconstructies waar een naad of scheur nodig is en het toch gewenst is om het af te dichten tegen ongedierte. Merk op dat de luchtstroom minimaal is.

Voordelen van staalwol tegen muizen en ratten

  • Staalwol is niet door te knagen
  • Makkelijk te verwerken en eventueel weer te verwijderen
  • Geen gevaarlijke chemicaliën of gif nodig
  • Blijvend ventilerend​
  • Kostenbesparende oplossing. Voordeliger dan bijvoorbeeld Xcluder.

​Zijn er bepaalde zware eisen m.b.t. ventilatie dan is staalwol wellicht minder geschikt en zult u op zoek moeten naar een andere oplossing. Maar in de meeste gevallen voldoet het gebruik van staalwol tegen muizen en ander ongedierte.

Veelgebruikte toepassing van staalwol tegen ongedierte

Voorbeelden van staalwol tegen muizen en ratten

  • Naden en kieren in huizen & schuren dichten
  • Gaten in stroom- en verlichtingspalen in jachthavens dichten
  • Gaten in stroom- en verlichtingspalen op campings
  • Afdichten onderzijde damwandprofielen met staalwol

Producten tegen muizen & ratten

Fatal error: 'Error: Could not load template /var/www/vhosts/ekksol.com/httpdocs/catalog/view/theme/BurnEngine/template/product/special.tpl!'
in /var/www/vhosts/ekksol.com/httpdocs/vqmod/vqcache/vq2-storage_modification_system_library_template_template.php:23
Stack trace:
#0 system/library/template.php(51): Template\Template->render('BurnEngine/temp...', '0')
#1 vqmod/vqcache/vq2-storage_modification_system_engine_loader.php(149): Template->render('BurnEngine/temp...', '0')
#2 system/vendor/BurnEngine/library/ResourceLoader.php(47): Loader->view('product/special', Array)
#3 system/vendor/BurnEngine/library/Extension.php(276): TB_ResourceLoader->fetchExtensionTemplate(Object(Theme_Catalog_Extension), 'product/special', Array, true)
#4 system/vendor/BurnEngine/widget/AbstractProductsListingWidget.php(274): TB_Extension->fetchTemplate('product/special', Array, true)
#5 system/vendor/BurnEngine/catalog/plugin/LayoutBuilderPlugin.php(664): AbstractProductsListingWidget->render()
#6 system/vendor/BurnEngine/catalog/plugin/LayoutBuilderPlugin.php(613): Theme_Catalog_LayoutBuilderPlugin->renderRow(Array, 'column_right')
#7 system/vendor/BurnEngine/catalog/plugin/LayoutBuilderPlugin.php(411): Theme_Catalog_LayoutBuilderPlugin->buildArea(Object(TB_WidgetsArea), 'stories/show')
#8 system/vendor/BurnEngine/library/DataBag.php(36): Theme_Catalog_LayoutBuilderPlugin->hasArea('column_right')
#9 catalog/view/theme/BurnEngine/template/tb/layout.tpl(55): TB_DataBag->__call('hasArea', Array)
#10 system/vendor/BurnEngine/library/OutputHandler.php(167): require('/var/www/vhosts...')
#11 system/vendor/BurnEngine/library/OutputHandler.php(101): TB_OutputHandler->fetchLayout()
#12 system/vendor/BurnEngine/catalog/ThemeCatalogExtension.php(231): TB_OutputHandler->echoFooter('\n\n\t\t\t\t\t\t\n #13 system/vendor/BurnEngine/library/OutputHandler.php(204): Theme_Catalog_Extension->echoFooter('\n\n\t\t\t\t\t\t\n #14 system/vendor/BurnEngine/library/OutputHandler.php(132): TB_OutputHandler->replaceOutput('...')
#15 system/vendor/BurnEngine/catalog/ThemeCatalogExtension.php(236): TB_OutputHandler->ocResponseOutput('...')
#16 system/vendor/BurnEngine/library/vendor/sfEventDispatcher.php(112): Theme_Catalog_Extension->ocResponseOutput(Object(sfEvent), '...')
#17 storage/modification/system/library/response.php(118): sfEventDispatcher->filter(Object(sfEvent), '...')
#18 vqmod/vqcache/vq2-system_framework.php(173): Response->output()
#19 vqmod/vqcache/vq2-system_startup.php(105): require_once('/var/www/vhosts...')
#20 index.php(25): start('catalog')
#21 {main}