Veelgestelde vragen

Vragen over bestellen

Zodra wij uw bestelling hebben ontvangen en is betaald gaan wij aan de slag om uw bestelling gereed te maken. Als u op werkdagen vóór 16:00 uur bestelt, verpakken & versturen wij diezelfde werkdag. In 95% van de gevallen wordt uw bestelling de volgende dag bezorgd. Besteld u na 16:00 uur, dan verpakken & versturen wij de eerstvolgende werkdag.

Maatwerk producten (bv. staalwol per meter) dienen voor 15:00 uur besteld te worden.

Bekijk hier alle verzendkosten en levertijden

Afhalen is uitsluitend mogelijk op werkdagen tussen 10:00 - 16:00 uur. Afhalen is uitsluitend mogelijk in overleg.
Betalen kan via PIN, Tikkie of contant.

U kunt het beste via deze weg contact met ons opnemen:

Telefoon: 0523 250 580
Mail: info@ekksol.nl

Enkel voor bedrijven gevestigd in een ander EU-land dan Nederland en met een gelding Europees BTW nummer is het mogelijk om BTW 0 aankopen te doen, via onze webwinkel.

  1. Kies bij Afrekenen bij "Type bestelling" voor "zakelijk" en ga verder naar stap 2.
  2. Vul uw BTW nummer is en wacht op validatie.

LET OP! Indien u als Nederlands bedrijf een BTW invult en er geen BTW berekend wordt zult u de BTW alsnog moeten voldoen.

Ja, dat kan. Dit is enkel mogelijk voor bedrijven en wij kunnen in sommige gevallen om vooruitbetaling vragen.

Stuur uw inkooporder info@ekksol.nl met daarin duidelijk vermeld het gewenste artikel met artikelnummer en hoeveelheid.
U ontvangt dan van ons een opdrachtbevestiging.

Meer informatie over zakelijk bestellen bij EKKSOL

Vragen over staalwol

Staalwol is een materiaal gemaakt van dunne staalfilamenten die aan elkaar zijn gewoven tot een mat of kussen. De meeste mensen kennen staalwol in de vorm van een schuurspons. Het wordt ook gebruikt door houtbewerkers als vervanging van schuurpapier, en het heeft ook een aantal andere toepassingen. Veel ijzerwinkels en bouwmarkten verkopen staalwol. Er zijn meerdere kwaliteiten beschikbaar voor verschillende taken, variërend van fijn tot grof.

Staalwol werd ontwikkeld in de 19e eeuw en werd oorspronkelijk geproduceerd uit een afvalproduct dat bekend staat als spanen. Spanen ontstaan wanneer metaal op een draaibank wordt gezet. De metaalbewerkers ontdekten dat de fijne vezels van de spanen interessante eigenschappen leken te hebben, niet in de laatste plaats omdat ze zich bijna als een textiel konden gedragen. Vermoedelijk begonnen ze thuis staalwol te gebruiken waarna andere mensen dit ook gingen gebruiken, waardoor er een vraag ontstond naar commercieel geproduceerde staalwol.

Meer weten over hoe staalwol wordt gemaakt?

Staalwol 0000 (spreek uit als 4 x 0) is de fijnste staalwol die verkrijgbaar is. Deze staalwol 0000 wordt gebruikt voor het reinigen en polijsten van metaal en om in de was gezet of geolied hout te polijsten en watervlekken van gewaxt hout te verwijderen.
Geen. METALINO staalwol is voor de Nederlandse en Belgische markt. RAKSO staalwol is voor de Duitse markt. Het enige verschil is de verpakking.

Staalwol wordt van speciaal hoogwaardig staaldraad vervaardigd. Deze staalwol bestaat uit zuiver materiaal, is uitermate scheurvast en extreem elastisch. 9 fijn gesorteerde soorten garanderen perfecte resultaten op de meest uiteenlopende oppervlakken van hout, metaal, kunststof, steen en glas.

Meer weten over hoe staalwol wordt gemaakt?

Staalwol is een relatief zacht materiaal. Het slijp- en polijstvermogen van deze staalwol resulteert voornamelijk uit de fijne metalen vezels, die net als haalmessen werken. De hardheidsschaal toont aan, op welke gebieden staalwol behoedzaam slijpt, voorzichtig egaliseert en zonder krassen reinigt.

Mits droog bewaard, is staalwol vrijwel onbegrensd houdbaar. Alleen in contact met water of chemicaliën kan staalwol roesten. Volledig roestvrij is de RVS STAALWOL, die vooral op vochtige plekken, in verbinding met oplosmiddelen, op looizuurhoudende houtsoorten en voor marmerkristallisatie ingezet wordt.

Bekijk alle RVS staalwol..

METALINO staalwol in vergelijking met schuurpapier (ter indicatie):

Staalwol 4 3 2 1 0 00 000 0000
Schuurpapier 30-40 40-60 60-80 80-120 100-150 150-220 280-320 300-400

Dat goede kwaliteit ook rekening houdt met het milieu, spreekt voor zich. Daarom wordt al onze staalwol milieuvriendelijk vervaardigd van zuivere ertsen en waardevolle gerecyclede metalen.

Na gebruik kun je het bij het afval gooien of bij het oud ijzer en zal probleemloos worden hergebruikt. Wat niet wordt hergebruikt zal na verloop van tijd op natuurlijke wijze afbreken.

Muizen kunnen zich door de kleinste gaatjes en kieren wringen. Een gaatje van 5 mm is groot genoeg voor een muis. Staalwol is scherp en daar knagen muizen niet graag aan. Een ideaal middel om muizen te weren.

Lees alles over muizen weren met staalwol..

Om muizen en ratten te weren is enkel de RVS staalwol geschikt. Gewone staalwol zal vrij snel gaan roesten en vergaan. De professionele ongediertebestrijders geven de voorkeur aan Muis & Rat STOP staalwol.

Lees meer over staalwol tegen muizen & ratten..

Staalwol 00 is te gebruiken voor het reinigen, egaliseren en polijsten van diverse steenoppervlakken. Geschikt voor o.a. composiet steen, graniet, kalksteen, keramiek, keramische tegels, kwartscomposiet, leisteen, marmer, natuur-kunststeen, natuursteen, porcelanato, splijtmateriaal.

Tevens geschikt om te gebruiken voor het opboenen van Bellinzoni was bij natuursteen keukenbladen en wasbakken.

LET OP! Probeer altijd eerst op een onopvallende plek.

Normale staalwol, dat grotendeels uit zuiver ijzer bestaat, is ferromagnetisch. Ook zijn sommige RVS staalwol soorten magnetisch zoals de RVS 434 variant.

Wij leveren ook maatwerk RVS staalwol special voor dempers, geluidsisolatie, ovens en andere industriële toepassingen.

RVS staalwol is bestand tegen extreme omstandigheden, zoals hitte, vocht, temperatuurschommelingen. Dat maakt het zeer interessant voor veel toepassingen.

Al onze RVS staalwol is gemaakt van RVS 434 (INOX DIN 1.4113) en temperatuurbestendig tot ca. 800° C. Ook kunnen wij RVS staalwol leveren in RVS 314 (INOX 1.4841) en als HT (INOX DIN 1.4762) temperatuurbestendig tot ca. 1200° C en niet-magnetisch (V4A).

Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

RVS 434

Ook wel aangeduid met 1.4113 of AISI 434.
RVS 434 is een ferritisch roestvast staal. Heeft een uitstekende weerstand tegen atmosferische corrosie.

RVS 446

Ook wel aangeduid met 1.4762 of AISI 446.
RVS 446 is een ferritisch roestvast staal. Heeft een uitstekende hittebestendigheid en weerstand tegen atmosferische corrosie.

RVS 310-314

Ook wel aangeduid met 1.4841 of AISI 314.
RVS 310-314 is een austenitisch roestvast staal. Van alle Chroom-Nikkel staalsoorten bezit dit type de beste hittevastheid. Is volledig niet-magnetisch.

Vragen over polijsten

Aluminium is een lichte metaalsoort, die speciale aandacht vergt bij het schoonmaken en poetsen. Met de aluminium producten van AUTOSOL kunt u uitstekend aluminium polijsten, poetsen en schoonmaken. De speciale producten versterken elkaars werking bij het schoonmaken, polijsten en beschermen.

Voorbeelden van gepolijst aluminium

Producten om aluminium weer glanzend te maken

Vragen over koperwol

Koper is van een redelijk zachte metaalsoort. Dit maakt koperwol uitstekend geschikt voor het polijsten van delicate oppervlakken zoals chroom. Vanwege de manier waarop koperwol is geweven, gaat het vastzitten tussen de tanden van knaagdieren, waardoor het moeilijk is om te bewegen of door te kauwen. Het is daarom naast RVS staalwol zeer geschikt om muizen en ratten te weren.

Nee, het roest niet. Maar het corrodeert wel! Koperwol kan na verloop van tijd een groene film of patina vormen op het oppervlak. Omdat de vezels erg dun zijn, is gecorrodeerde koperwol niet langer geschikt voor de toepassing waarvoor het wordt gebruikt. Bewaar het daarom op een droge plaats.

Koperwol is verkrijgbaar in de gradaties fijn, middel en groef. Koperwol fijn heeft een gemiddelde draaddikte van 60 micron (μm) , middel van 90 micron (μm)  en grof van 120 micron (μm).

Bekijk alle gradaties koperwol..

Koperwol heeft een reinigende werking in uw distillaat. Er wordt meer waterstofsulfide gebonden wat zorgt voor een milder aroma.

  • Ca. 50 gram is voldoende en royaal bemeten als vulling voor de hoog alcoholgehalte destilleren met de 0,5 liter distilleerderijen.
  • Ca. 100 gram voor "Arabia" distilleerderijen tot 3 liter.
  • Ca. 450 gram om een 5 liter kolom distilleerderij te vullen.

Als u nog grotere hoeveelheden nodig heeft, kunnen we u ook één of meerdere rollen van 1 kilo gebruiken.

Bestel koperwol voor destilleren en rectificeren..

Nee, koperwol is niet magnetisch. Dit kan snel worden getest door er een magneet bij te houden. Het zal niet worden aangetrokken door de magneet.

Vragen over AUTOSOL

Ja, deze is geldig op onze site. 

In een aantal producten van AUTOSOL zit een kortingscode die gebruikt kan worden op autosol.de. Omdat EKKSOL de importeur van AUTOSOL is voor de Benelux is deze kortingscode ook geldig in onze webshop.